požar smeti

Požar smeti na deponiji v Dragonji

Na deponiji v Dragonji je izbruhnil požar raznih odpadkov. Po prihodu na kraj dogodka, je bil požar že razširjen iz manjših kupov odpadkov (steklo, papir, sveče, karton) na večjo deponijo (približno 170 ton) mešanih odpadkov. S pomočjo pene smo požar zadrževali in s tem preprečili širjenje požara.  V tem času smo s pomočjo večjih kopačev izdelali presek deponije mešanih odpadkov in tako omejili gašenje.

Po omejitvi požara smo pričeli z dokončnim gašenjem deponije (cca 100 ton odpadkov). Poleg Gasilske brigade Koper so bile aktivirane tudi enote PGD Nova vas nad Dragonjo, PGD Sečovlje in PGD Piran. Zaradi premajhne zaloge vode na lokaciji, smo za gašenje požara aktivirali še PGD Korte in PGD Pobegi – Čežarji.

Zahtevali smo dodatno pomoč z večjimi cisternami iz Obalno kraške regije, in sicer iz ZGRS Sežana, PGD Komen in PGD Ilirska Bistrica, ki so na deponijo pripeljali 35 m3 vode.

Požar je bil ob 17:00 omejen, dokončno pa pogašen ob 20:00. Sledilo je dodatno premetavanje odpadkov in preventivno zalivanje do 22:00. V nočnem času smo izvajali požarno stražo in intervencijo zaključili ob 7:00 uri zjutraj. Po ocenah se je porabilo približno 300m3 vode in 300 litrov penila. Sodelovalo je 15 gasilcev Gasilske brigade Koper in 40 gasilcev iz drugih enot.

Slike: PGD Nova vas nad Dragonjo, PGD Korte, Gasilska brigada Koper

KOMENTARJI

Your email address will not be published. Required fields are marked *