neurje

Nevihtno vreme namesto poletne suše

Letošnji mesec avgust nas je presenetil z nevihto kakor ne pomnemo. V ponedeljek 3.8.2020 je obalo okoli 18:30 ure zajela nevihtna linija, ki se je ustvarjala v okolici Benetk in se na to širila proti notranjosti države. Ob tem so nastajali najmočnejši sunki vetra (okoli 100 km/h), padlo je okoli 35 litrov dežja na kvadratni meter.

Po nekaj minutah smo na Gasilski brigadi Koper začeli dobivati klice o podrtih drevesih, ki so padala na avtomobile ali druge objekte, o odkritih strehah in podrtih dimnikih ter večjem številu poplav objektov in ulic. Poškodovane so bile električne in telefonske napeljave.

Poleg stanovanjskih in poslovnih objektov neurje ni prizaneslo niti Ortopedski bolnišnici Valdoltra kjer je podrto drevje poškodovalo večji del ostrešja, hostlu v Portorožu, kjer je odtrgalo del strešne pločevine, kampu v Izoli ter Ankaranu kjer so drevesa padla na počitniške objekte, šotore in prikolice. K sreči nihče od turistov, ki so takrat letovali v kampih, ni bil poškodovan.

Skupno število intervencij povezanih z neurjem je bilo 138, ob tem je sodelovalo 110 gasilcev Gasilske brigade Koper ter prostovoljnih gasilskih društev iz Obalne gasilske zveze Koper, Gasilske zveze Izola in Pirana. Večino intervencij je vodil Denis Slavec, namestnik vodje izmene na Gasilski brigadi Koper.

 

KOMENTARJI

Your email address will not be published. Required fields are marked *